- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
Naast het promoten en ondersteunen van artiesten en het organiseren van festivals en evenementen, houdt Black Star Foundation zich bezig met verschillende projecten. Zelfstandig maar ook in samenwerking met organisaties met vergelijkbare doelen.

Klik hieronder op een link voor meer informatie over onze projecten.

 • Vinyl Thursdays in Amsterdam! (2018)
  Vinyl Thursdays in Amsterdam! Vinyl Thursdays is overgewaaid vanuit Kingston (Jamaica) naar Amsterdam (Holland), waar Vinyl Thursdays iedere eerste donderdag van de maand plaatsvond in Hill Street Blues Cafe in Amsterdam centrum. Nu staan we elke tweede donderdag van de maand in Hunter's Grand Cafe in Amsterdam!
   
 • Delidel Touch naar Jamaica (januari 2019)
  Jorge Manuel en Anibal (Delidel Touch) gaan met Black Star Foundation mee naar Jamaica om in de studios van Kingston hun langverwachte album af te mixen! De reis staat gepland voor februari 2019.
   
 • Black Star Tour 2018 (januari 2018)
  Om het 15-jarig bestaan van Black Star Foundation te vieren in 2018, ging Black Star Sound op tour deze zomer! Black Star Sound bracht het Europese publiek een speciale DJ-set met alleen Black Star producties en dub plates, gecombineerd met live artiesten!
   
 • De Black Star webwinkel is online (nov. 2017)
  Black Star Foundation heeft sinds kort een webshop! In de webshop zijn al onze releases verkrijgbaar: 6 albums, 2 singles en 3 riddims! Later zal er nog vinyl en merchandise, zoals t-shirts bij komen. Ga naar de webshop!
   
 • Out now: Exile Di Brave meets Black Star (aug. 2017)
  Vrijdag 25 augustus 2017 is de nieuwe EP van EXILE DI BRAVE (Jamaica) uitgekomen op het label van Black Star Foundation! 'Exile Di Brave meets Black Star' bevat 6 zeer afwisselende tracks, van ska tot reggae, dancehall en dub. Riddims door ASHER-E (Holland) en FIREHOUSE CREW (Jamaica) voor Black Star Foundation.
   
 • Nieuwe releases op Black Star label (augustus 2017)
  In de aanloop naar het 15-jarig bestaan van Black Star Foundation (zondag 15 april 2018 in Melkweg, Amsterdam), brengen we de komende maanden diverse releases uit op ons Black Star label.
   
 • Musical tour in Jamaica (2005 tot heden)
  Michelle (oprichter van Black Star Foundation) brengt minimaal eens per jaar een bezoek aan Jamaica en de hoofdstad Kingston. Er zijn door de jaren heen diverse Nederlandse artiesten met haar meegereisd voor een muzikale tour op dit prachtige eiland. Zo ging Brainpower mee naar Jamaica voor het opnemen van een videoclip met de legendarische Yellowman en heeft Michelle een filmploeg begeleid in Kingston voor een Nederlands TV-programma met presentator Chris Zegers en singer/songwriter Tim Knol. Lees hier meer...
   
 • Black Star Sound naar Jamaica (januari 2017)
  In januari 2017 zijn de twee oprichters van Black Star Sound, Selector Den-Den and MC Michelle, naar Kingston (Jamaica) gegaan voor een aantal optredens. Deze tour wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Podiumkunsten.
   
 • Rebel Salute (januari 2017)
  Ook dit jaar was Black Star Foundation aanwezig op Rebel Salute Festival in St. Ann, Jamaica. Wederom een enorme line-up met zo veel te gekke Reggae artiesten en bands die gedurende twee lange nachten voorbij komen.
   
 • Summer tour in Frankrijk en Spanje (zomer 2016)
  BLACK STAR SOUND stond dit jaar voor de derde keer op het Rototom Sunsplash Festival in Spanje! Op maandagavond 15 augustus betraden we het podium van de Dancehall, samen met MC JAHFORTH, RASSI HARDKNOCKS (Jamaica) en MR. AYA (Frankrijk). Op weg naar Spanje deden we een 'tour de France' met maar liefst 8 optredens in Zuid Frankrijk samen met MR. AYA en LEAH ROSIER!
   
 • Sugar & Spice in Sugarfactory - Amsterdam (2015 - heden)
  Black Star Foundation is zomer 2015 gestart met een nieuw reggae evenement in Amsterdam! Sugar & Spice vindt plaats in de Sugarfactory en wordt georganiseerd door Black Star Foundation in samenwerking met Back-A-Wall Movement en Leah Rosier!
   
 • Naar Jamaica (januari 2016)
  Black Star Foundation brengt minimaal eens per jaar een bezoek aan het prachtige eiland Jamaica! Ook dit jaar hadden we wat volk meegenomen: DJ Dab (Skank Around Sound) en Leah Rosier. Een reis vol muzikale verrassingen, lees hier het reisverslag.
   
 • Instore tour Leah Rosier (mei 2016)
  Black Star Foundation heeft een instore tour georganiseerd voor Leah Rosier, zodat zij haar nieuww album ‘Only Irie Vibes’ aan het publiek kan presenteren. Het album is niet uitgekomen op Black Star label, maar is een project van Leah Rosier en haar Franse band Rise & Shine.
   
 • Black Star officiele partner Rototom Sunsplash (2014-heden)
  Rototom Sunsplash vindt plaats in Spanje en is het grootste reggae festival van Europa! Sinds 2014 is Black Star Foundation officiele partner van Rototom Sunsplash voor Nederland. Dit jaar (2015) waren we er weer met een speciale Black Star showcase!
   
 • Irielion.com is terug (februari 2015)
  Irielion.com was jarenlang dé online reggae-agenda voor Nederland en België. De website is opgericht door Hans van der Linden, beter bekend als Maddoc. Helaas is Maddoc vorig jaar onverwacht overleden (juni 2014) op 49-jarige leeftijd. Uit respect voor Maddoc hebben een aantal reggaeliefhebbers zijn werk voor de Nederlandse reggae scene voortgezet met een compleet vernieuwde website.
   
 • Leah Rosier heeft succesvolle tour in Jamaica (januari 2015)
  De promotionele trip naar Jamaica van reggae zangeres Leah Rosier, georganiseerd door Black Star Foundation, was een groot succes. In een periode van slechts 3 weken heeft de Nederlandse artiest 6 keer opgetreden, 4 nieuwe nummers opgenomen, materiaal voor 6 videoclips geschoten en is zij live geïnterviewd op Bess FM, een van de grootste nationale radio stations in Jamaica.
   
 • Black Star presents Vivian Jones (Eind 2014)
  Black Star Foundation heeft eind 2014 een nieuw album van de Jamaicaans/Engelse roots reggae zanger Vivian Jones uitgebracht! Het album bevat in totaal 10 tracks, waarvan 2 dubversies. Riddims zijn van Black Star producer Asher-E (Holland) en de Fire House Crew (Jamaica)!
   
 • Help Leah Rosier naar Jamaica (eind 2014)!
  Nederlandse reggae artiest Leah Rosier wil dolgraag met Black Star crew Dennis en Michelle naar Jamaica in januari 2015. Help Leah om dit doel te verwezenlijken!
   
 • Out now: Mixtape Leah Rosier (oktober 2014)
  De mixtape 'From Amsterdam to Kingston' bevat 21 tunes die Leah Rosier de afgelopen 4 jaar heeft uitgebracht (2010-2014) plus een aantal extra unieke tracks, gemixt door Black Star Sound.
   
 • Dubpoetry project met Erik Jan Harmens (2016/2017)
  Black Star Foundation gaat samen met schrijver/dichter Erik Jan Harmens een Jamaicaans avontuur aan: een Dubpoetry album opnemen in Kingston (Jamaica) en uitbrengen als reisverslag/dichtbundel met CD.
   
 • BUNNY WAILER naar Paradiso (juli 2014)
  De Jamaicaanse reggae legende Bunny Wailer komt naar Amsterdam met zijn band The Solomonic Reggaestra. Op donderdag 31 juli staat de band in Paradiso. Bunny Wailer is nu 67 jaar en de enige nog levende oprichter van de reggaeband The Wailers.
   
 • BeneluXXL Reggae Contest 2014
  De BeneluXXL Reggae Contest is open voor alle reggae artiesten die wonen in Nederand, Belgie, Luxemurg, Duitsland en Frankrijk. Meer info over hoe je je kunt registreren, is te vinden op de website www.beneluxreggaecontest.eu.
   
 • Speciale Valentijns release (februari 2014)
  Speciaal voor Valentijsdag heeft Black Star producer Asher E samen met Samuel en Sonko (rappers van de Deventer Vibes crew) twee Nederlandstalige singles uitgebracht!
   
 • Project Hogeschool voor de Kunsten (2013/2014)
  De Hogeschool voor de Kunsten (Utrecht) doet momenteel een project voor Black Star Foundation.
   
 • Black Star selector Den-Den in Passion for Vinyl (november 2013)
  Het boek 'Passion For Vinyl' is een ode aan vinyl. Verschillende DJ's, muzikanten, label eigenaren en verzamelaars delen hun passie voor vinyl en vertellen o.a. over hun eerste plaat. Dennis van Tetering, oftewel DJ Den-Den van Black Star Sound, staat ook in dit boek!
   
 • Release op het Black Star label: Deventer Vibes! (september 2013)
  Een project van Black Star producer Asher E met jonge hip hop artiesten uit zijn woonplaats Deventer.
   
 • Black Star brengt Jamaicaans reggae riddim uit (maart 2013)
  Black Star Foundation brengt een Jamaicaans riddim uit onder de naam Rub A Dub riddim. Het album bevat 9 verschillende reggae nummers van zowel nationale als internationale artiesten, op dezelfde (instrumentale) muziek.
   
 • Black Star brengt dancehall riddim uit (september 2012)
  Black Star Foundation brengt haar eerste dancehall riddim uit. Het album bevat 6 verschillende nummers van zowel nationale als internationale artiesten, op dezelfde (instrumentale) muziek.
   
 • Hit The Road in Jamaica (2012)
  BNN zond in september 2012 het programma 'Hit the Road' uit! Michelle (Black Star Foundation) is hiervoor samen met een Nederlandse filmploeg van Endemol, presentator Chris Zegers en singer/songwriter Tim Knol naar Kingston (Jamaica) gevlogen!
   
 • Joggo Music release op Black Star riddim (augustus 2012)
  De Surinaams Nederlandse zanger Joggo bracht op 1 aug. 2012 de single 'Private Performer' uit. Het nummer is de eerste single van zijn nieuwe CD 'Conscious Love'. Het album zal in 2013 uitkomen en bevat samenwerkingen met andere nationale en internationale artiesten.
   
 • Benelux Reggae Contest 2012
  Michelle (Black Star Foundation) zat in de vakjury van de Benelux Reggae Contest 2012. Daarnaast draagt Black Star Foundation bij aan het prijzenpakket voor de winnaar van de contest: Sunrockers (Belgie)!
   
 • Marlon Asher in Amsterdam (zomer 2011)
  Marlon Asher (Trinidad) heeft een van de grootste wereldwijde reggaehits van de afgelopen jaren op zijn naam staan: Ganja Farmer! De reggae zanger was juli 2011 in Nederland.
   
 • Jamaica (januari 2011)
  Black Star crew Dennis en Michelle waren in januari (2011) weer op het reggae eiland Jamaica! Het lijkt wel een jaarlijks uitje te worden... Hier een kort reisverslag.
   
 • Brainpower brengt reggaeplaat Dub & Dwars uit (juli 2010)
  De Nederlandse rapper Brainpower komt met een reggae album, genaamd 'Dub & Dwars'. De CD bevat reggae versies van 6 van zijn meest bekende nummers, plus een nieuw nummer, de titeltrack Dub & Dwars. In dit nummer legt Brainpower het idee achter deze reggaeplaat uit.
   
 • Samenwerking Future Reggae Ruigoord Festival (2010-2014)
  Vanaf 2010 assisteert Black Star Foundation met de programmering en promotie van Future Reggae Ruigoord Festival. Samen met Ruigoord stellen we ieder jaar weer een interessant programma samen met zowel binnen- als buitenlandse artiesten. Helaas gaat Future Reggae Ruigoord Festival 2013 NIET door!
   
 • Met Brainpower naar Jamaica (januari 2010)
  Dennis en Michelle van Black Star Foundation hebben de eerste 3 weken van 2010 in Jamaica doorgebracht. De Nederlandse rapper Brainpower ging met ons mee.
   
 • Radio promotie voor reggae (2009-heden)
  Black Star Foundation doet radio promotie voor nieuwe reggae releases bij nationale en regionale radio in Nederland. Reggae and dancehall wordt nauwelijks gedraaid op nationale radio stations in Nederland en daar willen wij graag verandering in brengen!
   
 • Black Star verzorgt muzikale lezingen (2008-heden)
  Black Star Foundation wil het publiek graag meer vertellen over de achtergronden van reggae muziek. Daarom verzorgt de stichting diverse muzikale lezingen, o.a. over Bob Marley, reggae en de ontwikkeling van de Jamaicaanse popmuziek.
   
 • Black Star Label (2007-heden)
  Begin 2007 heeft Black Star Foundation een platenlabel opgericht. Augustus 2007 kwam het eerste album uit, 'Blaze Fire' van Osagyefo (Ghana). Mei 2008 kwam de debuut single van Lady K-Wida uit, gevolgd door haar tweede single samen met de legendarische King Yellowman in januari 2009! Juli 2010 is het reggae album 'Dub & Dwars' van Brainpower uitgekomen. Vervolgens 2 riddims, Bad Girls (2012) en Rub A Dub (2013). Onlangs kwam de Deventer Vibes CD uit (2013).
   
 • Samenwerking Vivian Jones (zomer 2009)
  Zomer 2009 is Black Star Foundation een samenwerking gestart met Vivian Jones (Jamaica). Deze zeer talentvolle rasartiest woont in Engeland, waar hij al meer dan 20 jaar in de charts staat. In Nederland is hij echter nog vrij onbekend.
   
 • Zeer succesvolle trip naar Jamaica (januari 2009)
  In januari 2009 is Lady K-Wida samen met Black Star crew Dennis en Michelle naar Jamaica gegaan om o.a. enkele nummers op te nemen voor haar toekomstige album. De trip bleek erg succesvol te zijn...
   
 • Lady K-Wida brengt duet met Yellowman uit (januari 2009)
  Lady K-Wida heeft begin januari 2009 haar nieuwe single One Man Woman uitgebracht. Hierop doet ook de legendarische Jamaicaan King Yellowman mee.
   
 • Black Star ontmoet King Yellowman! (juni 2008)
  Dennis en Michelle van Black Star Foundation zijn in mei 2008 naar Jamaica gegaan. Daar hebben zij King Yellowman ontmoet, die de tweede single van Lady K-Wida heeft ingezongen.
   
 • Black Star viert 5-jarig bestaan! (mei 2008)
  Black Star Foundation viert haar vijfjarig bestaan geheel in stijl. In de legendarische Amsterdamse zaal Fantasio presenteert de talentvolle zangeres Lady K-Wida op zaterdagavond 3 mei haar debuutsingle 'Love Can Make You Blind'. Muzikale bijstand wordt verleend door de Nederlandse backingband Poor Man Friend.
   
 • Primeur nieuwe single Lady K-Wida op FunX! (april 2008)
  Een demo van de nieuwe single 'Love Can Make You Blind' is zondag 13 april voor het eerst gedraaid op FunX Radio! De officiele release van de single was op zaterdag 3 mei in Fantasio (Amsterdam).
   
 • Black Star pon the radio (februari 2008)
  Black Star Foundation doet iedere week een uurtje reggae op Radio Free Amsterdam. Soms live opnamen van Black Star evenementen in/rond Amsterdam, en soms mixen van DJ Den-Den (Black Star Sound) met natuurlijk veel eigen Black Star producties.
   
 • Maandelijkse Black Star Wednesday in Bitterzoet (2007-2008)
  Iedere laatste woensdag van de maand was er relaxte roots reggae tunes en dansbare dancehall door selector Den-Den van Black Star Sound. Elke maand nodigden we andere gasten uit: DJ's, zangers en/of live bands.
   
 • Special over Osagyefo op The Box! (oktober 2006)
  Donderdag 12 oktober 2006 om 17.45 uur wordt er op The Box een special van 5 minuten uitgezonden over Osagyefo! Moccah, het Urban lifestyle programma van The Box heeft dagelijk 3 items en donderdag 12 oktober is de beurt aan Osagyefo. Een herhaling van het programma is op zondag 15 oktober 2006 om 17.00 uur.
   
 • Afrika komt naar je toe deze zomer! (2006+2007)
  Van begin augustus tot begin september 2006 was de Ghanese zanger Osagyefo voor het eerst in Nederland! Black Star Foundation heeft hem uitgenodigd voor optredens, studio opnamen en repetities met diverse muzikanten van hier.
   
 • Black Star Foundation goes Jamaica! (2005-2006)
  December 2005 / januari 2006 zijn Dennis en Michelle van Black Star Foundation naar Jamaica gegaan. Deels voor vakantie om de koude winter in Nederland te ontvluchten, maar vooral om zaken te doen voor de stichting!
   
 • Organisatie maandelijkse Black Star Reggae Party (2005-2006)
  Black Star Foundation had er in 2005 en 2006 een vaste Haagse lokatie bij. Iedere eerste zondag van de maand: Black Star Reggae Party in 't Syndicaat (Den Haag) met Black Star Sound and friends!
   
 • Special over Black Prophet op The Box (november 2005)
  Woensdag 16 nov. 2005 om 16.40 uur is er op The Box een special van 5 minuten uitgezonden over Black Prophet!
  Moccah, het Urban lifestyle programma van The Box heeft dagelijk 3 items en 16 nov. was Black Prophet als eerste. Een herhaling van het programma was op donderdag 17 nov. 2005 om 22.45 uur.
   
 • African specials / dubplates (2005-heden)
  Black Star Foundation wil Afrikaanse (met name Ghanese) artiesten ondersteunen door Specials (of 'dubplates') aan te bieden aan dj's, soundsystems en iedereen die geinteresseerd is (denk aan een jingle of persoonlijk ingezongen liedje als kado!).
   
 • Black Prophet goes Dutch again (zomer 2005)
  Zomer 2005 is Black Prophet (Ghana) voor de tweede maal naar Nederland gekomen. Black Star Foundation heeft zich ingezet om een professionele muziek carriere op te bouwen voor deze Afrikaanse artiest in de Westerse wereld.
   
 • Organisatie van Bazart Bashment (2003-2006)
  Black Star Foundation heeft op reguliere basis samengewerkt met Jongerencentrum Bazart (Den Haag): Gedurende 3 jaar was er ongeveer om de maand een andere 'Bazart Bashment' in Club Bazart!
   
 • Samenwerking met Lampfall Foundation (2003-2005)
  Black Star Foundation werkte o.a. samen met Lampfall Foundation. Stichting Lampfall staat voor de productie en promotie van Afrikaanse traditie en cultuur en ondersteunt diverse projecten in Afrika.
   
 • Black Prophet goes Dutch (zomer 2003)
  Black Star Foundation heeft de uit Ghana afkomstige zanger/rapper Black Prophet uitgenodigd naar Nederland te komen voor een aantal optredens. Dit was zijn allereerste reis naar in Europa!
   
 • Rebel Salute 2018 (januari 2018)
  Sinds 2009 bezoeken Michelle en Den-Den (Black Star Foundation) jaarlijks Rebel Salute Festival in Jamaica (half januari). Zo ook weer in 2018, hier een impressie van hun bezoek aan het festival!