- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Live in Concert: Anthony B
woensdag 6 december 2006 vanaf 21.00 in Melkweg (Amsterdam)
Entree: €17,50

‘Untouchable’ Anthony B doet Paard en Melkweg

Reggae-grootheid Anthony B komt opnieuw naar Nederland. In het kader van zijn ‘Untouchable Tour’ speelt de Jamaicaan op maandagavond 4 december in het Paard van Troje in Den Haag en op woensdagavond 6 december in de Amsterdamse Melkweg. Daarbij zal de zanger naast zijn bekende songs ruim aandacht besteden aan zijn onlangs verschenen album ‘Gather and Come’. Alweer het twintigste sinds zijn debuut ‘Real Revolutionary’ uit 1996.

Wie Anthony B afgelopen zomer op Reggae Sundance of in Paradiso aan het werk heeft gezien, of tijdens eerdere concerten, weet dat de consciousness-zanger goed is voor een spetterende reggaeshow. Dynamisch en met volle overtuiging knalt hij zijn strakke songs de zaal in, waarbij de energieke vibe steevast overslaat op het publiek.

En niet alleen op het podium is de Jamaicaan alom aanwezig. Ook in de studio staat Anthony B zijn mannetje. Hij is dan ook een van de meest productieve artiesten van deze tijd. Ter illustratie: gemiddeld brengt Anthony B twee platen per jaar uit, terwijl in 2003 en 2004 opgeteld maar liefst acht albums van zijn hand het levenslicht zagen.

Respect
Anthony B, geboren als Keith Anthony Blair, verwierf faam met hits als ‘Fire Pon Rome’, ‘Raid Di Barn’, ‘Rumour’ en ‘Repentance Time’, nummers die hij opnam met producer Richard ‘Bello’ Bell. Behalve de energieke vibe zijn het de pakkende teksten van de bobo dread die respect afdwingen, al ben je nog zo a-religieus. Tot zijn belangrijkste invloeden rekent hij Peter Tosh, Bob Marley en Bunny Wailer. Sinds november tourt Anthony B door Europa. Eerder dit jaar trad hij veelvuldig op in de Verenigde Staten. De man is dan ook een van Jamaica’s belangrijkste muzikale exportproducten.

Voor en na het concert van Anthony B zorgt Black Star Sound voor de relaxte tunes. Met selector Den-Den, zangeres/sing-jay K-Wida (Paard) en Brother Marcus (Melkweg).

Black Star Foundation
De Nederlandse shows van Anthony B zijn georganiseerd door Black Star Foundation. Deze stichting promoot met name Afrikaanse en Jamaicaanse reggae door onder meer concerten en feesten te initiëren, waarbij de nadruk ligt op (nog) onbekend Afrikaans talent. Ook haalde Black Star Foundation grootheden als Ijahman, Mighty Diamonds en Max Romeo naar Nederland.

Zaal open: 20:30 uur
Show start: 21:00 uur

Line up

Uitvoerende artiest:

 
Anthony B (Jamaica)
Anthony B combineert feilloos de beste roots reggae en dancehall in pure sing-jay stijl! Hij behoort samen met Sizzla en Capleton tot de grootsten van het genre.
 
 
DJ:

 
Black Star Sound (Nederland)
Black Star Sound is een roots reggae DJ-crew uit Amsterdam. Selector Den-Den houdt van vinyl en heeft een enorme platencollectie, met name 7”-singles. Op het podium wordt Den-Den vaak bijgestaan door MC's en talentvolle zangers. Naast Jamaicaanse riddims draait Black Star Sound ook eigen producties.
 
 
MC:

 
Bredda Marcus (Nederland)
Winnaar van de Dutch Reggae Award 2006. Bredda Marcus is jarenlang drijvende kracht en zanger geweest van The Irie Connection. Sinds 2006 is Marcus ook regelmatig te horen bij Black Star Sound, als hij DJ Den-Den bijstaat aan de microfoon.
 
 
 
Kaartverkoop:
Melkweg
Lijnbaansgracht 234a, 1017 PH Amsterdam, +31-(0)20-5318181
http://www.melkweg.nl
 
AUB Ticketshop
Leidseplein 7, 1017 PT Amsterdam, 0900-0191 (40 cpm)
http://amsterdam.uitlijn.nl
 
Ticketservice
In de grotere postkantoren, GWK-stationskantoren, VVV-kantoren en een select aantal Free Record Shops, 0900-3001250 (45 cpm)
http://www.ticketservice.nl
 
Boudisque
Haringpakkerssteeg 10-18, 1012 LR Amsterdam, 020-6232603
http://www.boudisque.nl
 
Concerto
Utrechtsestraat 52-60, 1017 VP Amsterdam, 020-6235228
http://www.concerto.nu
 
Get Records
Utrechtsestraat 105, 1017 VK Amsterdam, 020-6223441
http://www.getrecords.nl
 
Pico
Bijlmerplein 520, 1102 DP Amsterdam Zuid-Oost, 020-6912385
http://www.picocd.nl