- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Bass Culture (augustus 2006)
dinsdag 15 augustus 2006 van 22.00 tot 03.00 in Bitterzoet (Amsterdam)
Entree: €7,50 (in voorverkoop: €7,50)

Bitterzoet is een bar maar ook een podium en een theater in hartje Amsterdam (5 minuten lopen vanaf CS) met elke dag een andere programmering, variërend van dj's, bands en theaterproducties.

Elke derde dinsdag van de maand is er Reggae & Roots met Paqua Roots Soundsystem en een live band. In verband met vakantie van de gebruikelijke organisator Sander, neemt Black Star Foundation de organisatie van dit feestje een keer over. En we gaan er een bijzondere avond van maken met verschillende internationale acts!

Allereerst draait Black Star Sound relaxte roots tunes, varierend van oldies tot moderne roots en dancehall. Zoals gebruikelijk zal Brother Marcus DJ Den-Den bijstaan aan de microfoon, maar deze keer hebben we ook een speciale gast: de zeer talentvolle zanger Osagyefo uit Ghana! Live on stage Bambu Station (Virgin Islands) featuring Ras Iba.

Line up

Speciale gast:

 
Osagyefo (Ghana)
Osagyefo is een Ghanese top dj en zanger. In zijn teksten bekritiseert hij politiek en sociale issues met zijn Bantonstijl. Black Star Foundation heeft hem 3 keer uitgenodigd naar Nederland ter komen voor diverse optredens en het uitbrengen van zijn debuut album Blaze Fire.
 
 
DJ:

 
Black Star Sound (Nederland)
Black Star Sound is een roots reggae DJ-crew uit Amsterdam. Selector Den-Den houdt van vinyl en heeft een enorme platencollectie, met name 7”-singles. Op het podium wordt Den-Den vaak bijgestaan door MC's en talentvolle zangers. Naast Jamaicaanse riddims draait Black Star Sound ook eigen producties.
 
 
MC:

 
Bredda Marcus (Nederland)
Winnaar van de Dutch Reggae Award 2006. Bredda Marcus is jarenlang drijvende kracht en zanger geweest van The Irie Connection. Sinds 2006 is Marcus ook regelmatig te horen bij Black Star Sound, als hij DJ Den-Den bijstaat aan de microfoon.
 
 
Band:

 
Bambu Station (Virgin Islands)
Bambu Station is in 1996 opgericht door leadzanger Jalani Horton en hebben onlangs hun 5e album uitgebracht, het adembenende 'Break The Soil'. Deze zomer touren zij door Holland met Ras Iba.