- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Reggae on the Beach 2006
zaterdag 5 augustus 2006 van 15.00 tot 03.00 in Blijburg (Amsterdam)
Entree: 5

En natuurlijk ook dit jaar organiseren Black Star Foundation en El Bongo samen weer een Reggae on the Beach op het strand van Blijburg te Amsterdam!

We beginnen al om 15:00 uur met verschillende DJ`s en soundsystems: DJ Den-Den (Black Star Sound) en DubTuan & Ital Youth (Covenant Soundsystem) draaien relaxte reggae en dancehall plaatjes en dit keer zal ook de crew van King Shiloh van de partij zijn!

Er staan maar liefst 2 bands op het programma: de Antilliaanse band 'Orange Grove' met een mix van reggae, ska, rap en rock, en 'Smiley' die samen met zijn 7-mans band voor een energieke show zal zorgen.

Programma bands:

  • 19:00 Smiley
  • 22:00 Orange Grove

's Avonds laat zijn er 2 geweldige gastzangers die de hele tent op zijn kop zullen zetten: Brother Marcus (Holland) met zijn zeer verrassende warme zoete stemgeluid en het Europe debuutoptreden van Osagyefo (Ghana) met zijn zware en diepe Banton-style! Het feest gaat door tot 03.00 uur!

Vanaf 22.00 uur moet er 5 euro entree betaald worden. De helft van de opbrengsten van Reggae on the Beach gaan naar Black Star Foundation, die al haar inkomsten gebruikt om Afrikaanse artiesten (zoals Osagyefo uit Ghana) te promoten en te ondersteunen.

Line up

Speciale gast:

 
Osagyefo (Ghana)
Osagyefo is een Ghanese top dj en zanger. In zijn teksten bekritiseert hij politiek en sociale issues met zijn Bantonstijl. Black Star Foundation heeft hem 3 keer uitgenodigd naar Nederland ter komen voor diverse optredens en het uitbrengen van zijn debuut album Blaze Fire.
 
 
DJ's:

 
Black Star Sound (Nederland)
Black Star Sound is een roots reggae DJ-crew uit Amsterdam. Selector Den-Den houdt van vinyl en heeft een enorme platencollectie, met name 7-singles. Op het podium wordt Den-Den vaak bijgestaan door MC's en talentvolle zangers. Naast Jamaicaanse riddims draait Black Star Sound ook eigen producties.
 

 
Covenant Soundsystem (Nederland)
Sound of Coventant draait vette dub die nog het beste te vergelijken is met het werk van dubgrootmeester Mad Professor. Initiatiefnemers zijn Stijn en Tuan, geassisteerd door El Bongo op percussie.
 

 
King Shiloh Soundsystem (Nederland)
King Shiloh Soundsystem (Amsterdam) is een onafhankelijke old-skool roots reggae soundsystem, dat internationale bekendheid geniet, en terecht. De crew bestaat uit verschillende DJ's, MC's en singers/chanters.
 
 
MC:

 
Bredda Marcus (Nederland)
Winnaar van de Dutch Reggae Award 2006. Bredda Marcus is jarenlang drijvende kracht en zanger geweest van The Irie Connection. Sinds 2006 is Marcus ook regelmatig te horen bij Black Star Sound, als hij DJ Den-Den bijstaat aan de microfoon.
 
 
Bands:

 
Smiley (Nederland)
Smiley is geboren op Aruba en is al sinds 1997 met muziek bezig. In 2000 is hij naar Nederland gekomen, waar hij o.a. samenwerkte met Out of Many. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen band.
 

 
Orange Grove (Antillen/Nederland)
Hun muziek is een mengeling van reggae, ska, rap en rock. Dit gecombineerd met de rauwe stem van leadsinger Michael Maidwell maakt Orange Grove een reggae-band met een scherp randje.