- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Rastaplas 2006
zondag 27 augustus 2006 van 11.00 tot 22.00 in Noord Aa (Zoetermeer)

Dit jaar zal Rastaplas voor het derde jaar plaatsvinden en wel op zondag 20 augustus 2006. Het festival bevindt zich op het strand in het recreatiegebied Noord Aa te Zoetermeer. Reggaeliefhebbers, kinderen, honden, iedereen is welkom en het is nog gratis ook!

Het doel van Stichting Rastaplas is om nieuw talent uit de regio Haaglanden de kans te geven zich tussen professionals te presenteren aan een groot publiek. Er zullen diverse podia aanwezig zijn, waaronder een mainstage voor live bands.

Programma Rastaplas 2006:
Mainstage: Dread & Dreadless, Equal, Roots Creations en tenslotte Brother Marcus & the Irie Connection! Daarnaast zal Robbie Roots de winnaar bekend maken van de Dutch Reggae Awards. DJ Sista Donna Lee draait tussen de verschillende live-bands door.

Daarnaast is er op Rastaplas veel ruimte voor diverse soundsystems. Naast Vibes, Rub a Dubb en Jahva Sound, is dit jaar ook Black Star Sound van de partij en we gaan iets spectaculairs neerzetten in een grote legertent!

Voor meer info, zie ook de site van Rastaplas.

Line up

Speciale gasten:

 
Osagyefo (Ghana)
Osagyefo is een Ghanese top dj en zanger. In zijn teksten bekritiseert hij politiek en sociale issues met zijn Bantonstijl. Black Star Foundation heeft hem 3 keer uitgenodigd naar Nederland ter komen voor diverse optredens en het uitbrengen van zijn debuut album Blaze Fire.
 

 
Bredda Marcus (Nederland)
Winnaar van de Dutch Reggae Award 2006. Bredda Marcus is jarenlang drijvende kracht en zanger geweest van The Irie Connection. Sinds 2006 is Marcus ook regelmatig te horen bij Black Star Sound, als hij DJ Den-Den bijstaat aan de microfoon.
 
 
DJ:

 
Black Star Sound (Nederland)
Black Star Sound is een roots reggae DJ-crew uit Amsterdam. Selector Den-Den houdt van vinyl en heeft een enorme platencollectie, met name 7-singles. Op het podium wordt Den-Den vaak bijgestaan door MC's en talentvolle zangers. Naast Jamaicaanse riddims draait Black Star Sound ook eigen producties.