- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Rototom & Friends Amsterdam
donderdag 21 april 2016 van 19.00 tot 04.00 in Melkweg (Amsterdam)
Entree: €35

Rototom Sunsplash goes around Europe! Rototom gaat een trip maken.
Komend voorjaar zal de Europese tour gaan plaatsvinden met de naam 'Rototom & Friends Europe'.

De landen van bestemming voor de Rototom & Friends reggae caravan zijn Spanje, Frankrijk, Italië, Zwitzerland, Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Er is een package van Jamaicaanse artiesten samengesteld, die het podium zullen delen met de lokale reggae artiesten (verschillend per land). De tour start midden april in Polen en zal begin mei eindigen in Duitsland. De Nederlandse show staat gepland op donderdag 21 april in de Melkweg in Amsterdam.

Internationale artiesten:
Junior Kelly, de historische Wailing Souls en de jonge Daniel Bambaata Marley (zoon van Ziggy) komen optreden tijdens de Rototom & Friends Europe Tour 2016.

De avond zal afgesloten worden met een soundsystem afterparty met o.a. Lampa Dread, selector van de Italiaanse sound One Love Hi Powa.

Lokale artiesten:
Afhankelijk van het land, zullen verschillende lokale artiesten het podium betreden. Voor de show in Nederland zijn dit Ziggi Recado & The Force, Rapha Pico & The Roots Rockers, Leah Rosier, MC Jahforth en DJ's Black Star Sound, Back-A-Wall Movement en United Sounds. Stay tuned!

Terwijl we wachten op de volgende editie in Benicassim in Spanje (half augustus 2016), zullen de vibes van Rototom Sunsplash doordringen tot de rest van Europa voor een serie onvergetelijke avonden!

Adres: Melkweg
Lijnbaansgracht 234 a - 1017 PH Amsterdam

Open van 19:00 tot laat! Inclusief sound system afterparty..
Entree: € 35 - Koop je tickets hier!

Meer info: Rototom

Line up

Speciale gasten:

 
Daniel Bambaata Marley (Jamaica)
Daniel 'Bambaata' Marley is de oudste zoon van Ziggy Marley (op zijn beurt weer de oudste zoon van Bob Marley). Daniel is zelf ook een reggae- en hiphop-artiest.
 

 
The Wailing Souls (Jamaica)
The Wailing Souls draaien al meer dan vier decennia mee in de Jamaicaanse muziekbusiness. Zij mixen de harmonieën van Motown met de roots en dancehall sound van reggae. De groep bestaat momenteel uit de oorspronkelijke oprichters Lloyd (Bread) McDonald & Winston (Pipe) Matthews.
 

 
Junior Kelly
Het plaatje 'Love So Nice' bracht Junior Kelly in 2000 in één klap een sterstatus binnen de internationale reggaescène. Deze klaagzang op het klassieke 'Stir it Up'-riddim was slechts het begin van een roemruchte carrière.
 
 
Uitvoerende artiesten:

 
Ziggi Recado
Ziggi Recado is al jaren goed aan de weg aan het timmeren in zowel Nederland als het buitenland. In 2006 bracht hij rzijn debuut album So Much Reasons uit en in 2007 tourde hij door Europa als officiele support act voor Gentleman. Ziggi is nog steeds een van de top reggae acts uit Nederland.
 

 
Rapha Pico
Sommige mensen worden geboren met muziek in hun genen, een erfenis die zij hun leven lang met zich meedragen. Raphael is zo iemand, een jonge zanger met veel talent.
 

 
Leah Rosier
Leah is een jonge vrouwelijke reggae artiest uit Amsterdam (Nederland)! In 2010 is zij begonnen met het schrijven en opnemen van haar eigen nummers en zij staat nu al regelmatig op het podium in binnen- en buitenland.
 
 
DJ's:

 
One Love Hi Powa (Italië)
Met een carrière van meer dan twintig jaar, is HP One Love het eerste Italiaanse sound system dat populair werd in het buitenland, dankzij de vele jaren werkzaam te zijn in de Jamaicaanse muziek scène, een enorme dubplate selectie met uitzonderlijke platen en een aantal epische soundclashes.
 

 
Black Star Sound
Black Star Sound is een roots reggae DJ-crew uit Amsterdam. Selector Den-Den houdt van vinyl en heeft een enorme platencollectie, met name 7”-singles. Op het podium wordt Den-Den vaak bijgestaan door MC's en talentvolle zangers. Naast Jamaicaanse riddims draait Black Star Sound ook eigen producties.
 

 
Back-a-Wall Movement
Back-a-Wall Movement is een reggae soundsystem met een positieve boodschap, naar Jamaicaans voorbeeld. Al meer dan 15 jaar draaien Papa Hobbol en Remy Rootical hun plaatjes, alleen vinyl en het liefst 7".
 

 
United Sounds
Soundsystem United Sounds is een Roots en Culture reggae-dancehall-sound, opgericht door RasDré en Sista Taki. Zij zijn al actief in de reggae business sinds 1993 en werken met diverse zangers.
 
 
MCs:

 
Jahforth
Jahforth is een Jamaicaanse zanger/MC. Hij is een echte 'nyabinghi roots man'. Spirituele invloeden hoor je dan ook terug als hij achter de mic zijn ding doet. Sinds 2014 is Jahforth regelmatig te zien en te horen bij Black Star Sound!
 

 
Michelle
Michelle Boekhout van Solinge is de oprichter van Black Star Foundation. Zij houdt zich vnl. bezig met management en boekingen van bands/artiesten, (online) promotie, organisatie van evenementen en ontwikkeling van nieuw talent. Michelle geeft ook lezingen en is MC voor Black Star Sound!