- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Rototom Sunsplash Festival 2016
13 - 20 augustus 2016 in Benicāssim (Spanje/Spain)

Rototom Sunsplash, het grootste reggae festival in Europa, zal dit jaar plaatsvinden van 13 t/m 20 augustus 2016 in Benicāssim (Spanje).

Voor deze 23e editie van het festival zijn o.a. bevestigd: DAMIAN 'JR GONG' MARLEY, ALBOROSIE, MORGAN HERITAGE, MICHAEL ROSE, BERES HAMMOND, ISRAEL VIBRATION, TARRUS RILEY, KABAKA PYRAMID, FREDDIE MCGREGOR, MARCIA GRIFFITHS, INNER CIRCLE, MAX ROMEO, THE CONGO'S, PABLO MOSES, IJAHMAN LEVI, JUNIOR KELLY, WAILING SOULS, ASSASSIN, JAH9, DEAN FRASER, ZIGGI RECADO, DANIEL BAMBAATA MARLEY en vele anderen!

BLACK STAR SOUND is net als de afgelopen 2 jaar weer van de partij met MC JAHFORTH en een aantal artiesten op Black Star label: LEAH ROSIER en MR. AYA! Ons optreden staat gepland op maandagavond 15 augustus om middernacht op de Dancehall stage!

Meer info: Rototom Sunsplash

Dit optreden is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Line up

Speciale gasten:

 
Leah Rosier (Nederland)
Leah is een jonge vrouwelijke reggae artiest uit Amsterdam (Nederland)! In 2010 is zij begonnen met het schrijven en opnemen van haar eigen nummers en zij staat nu al regelmatig op het podium in binnen- en buitenland.
 

 
Mr. Aya (Frankrijk)
Mr. Aya is een singjay uit het noorden van Frankrijk. In 2011 kwam zijn eerste album uit en in 2013 won hij de Benelux Reggae Award voor MC’s en zangers!
 
 
DJ:

 
Black Star Sound (Nederland)
Black Star Sound is een roots reggae DJ-crew uit Amsterdam. Selector Den-Den houdt van vinyl en heeft een enorme platencollectie, met name 7”-singles. Op het podium wordt Den-Den vaak bijgestaan door MC's en talentvolle zangers. Naast Jamaicaanse riddims draait Black Star Sound ook eigen producties.
 
 
MCs:

 
Jahforth (Jamaica/Nederland)
Jahforth is een Jamaicaanse zanger/MC. Hij is een echte 'nyabinghi roots man'. Spirituele invloeden hoor je dan ook terug als hij achter de mic zijn ding doet. Sinds 2014 is Jahforth regelmatig te zien en te horen bij Black Star Sound!
 

 
Michelle (Nederland)
Michelle Boekhout van Solinge is de oprichter van Black Star Foundation. Zij houdt zich vnl. bezig met management en boekingen van bands/artiesten, (online) promotie, organisatie van evenementen en ontwikkeling van nieuw talent. Michelle geeft ook lezingen en is MC voor Black Star Sound!