- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Muzikale lezing bij Bob Marley Reggae Night
donderdag 11 december 2014 van 19.15 tot 01.00 in Theater de Meervaart (Amsterdam)

Bob Marley Reggae Night - 30 jaar Legend!
Nu het dit jaar dertig jaar geleden is dat Bob Marley's meest succesvolle album Legend het licht zag, brengen de Rootsriders een ode aan deze plaat.

Muzikale lezing over Bob Marley en reggae
Voorafgaand aan het concert vindt er een muzikale lezing plaats over Bob Marley en reggae. De sprekers, Dr. Tim (universitair docent en onderzoeker) en Michelle (oprichter van Black Star Foundation) zijn beide reggaefanaat en kunnen zeer levendig vertellen over reggae en Jamaica, het reggae eiland dat zij dan ook vaak hebben bezocht. Hun verhaal wordt ondersteund door beeldmateriaal en muziek (DJ Den-Den van Black Star Sound).

Programma:
19.15 Muzikale lezing over Bob Marley en reggae
20.15 Concert Rootsriders (Tribute to Bob Marley)
22.15 Afterparty in foyer: Black Star Sound & Back-A-Wall Movement!
01.00 Einde

Adres: De Meervaart
Meer en Vaart 300 - 1068 LE Amsterdam

Line up

Uitvoerende artiest:

 
Tribute2BobMarley
Tribute2BobMarley - de band rond Marley lookalike Philip Junior Tecla - herdenkt de King of Reggae door diens levensverhaal te vertellen en zijn muzikale erfenis te laten horen.
 
 
DJ's:

 
Black Star Sound (Nederland)
Black Star Sound is een roots reggae DJ-crew uit Amsterdam. Selector Den-Den houdt van vinyl en heeft een enorme platencollectie, met name 7-singles. Op het podium wordt Den-Den vaak bijgestaan door MC's en talentvolle zangers. Naast Jamaicaanse riddims draait Black Star Sound ook eigen producties.
 

 
Back-a-Wall Movement (Nederland)
Back-a-Wall Movement is een reggae soundsystem met een positieve boodschap, naar Jamaicaans voorbeeld. Al meer dan 15 jaar draaien Papa Hobbol en Remy Rootical hun plaatjes, alleen vinyl en het liefst 7".