- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Ijahman Levi & Mighty Diamonds
dinsdag 28 februari 2006 vanaf 21.00 in Melkweg (Amsterdam)
Entree: €17,50

Toen Dennis en Michelle van Black Star Foundation januari 2006 Ijahman ontmoetten bij een studio in Kingston, Jamaica stond er al een Europese tour gepland samen met de Mighty Diamonds. Ijahman liet al snel weten dat hij heel graag in Amsterdam wilde optreden, en eenmaal terug in Nederland hebben we ook werkelijk kunnen regelen: een show in de Melkweg (Amsterdam)!

Ijahman heeft maar liefst 31 platen geproduceerd en is momenteel bezig aan een nieuw album. De 3 leden van de Mighty Diamonds zijn al 32 jaar bij elkaar en touren de hele wereld over.

Line up

Uitvoerende artiesten:

 
Mighty Diamonds (Jamaica)
Het in 1969 opgerichte gezelschap The Mighty Diamonds is uitgegroeid tot een van de meest beroemde vocale reggaetrio’s ooit. In Jamaica is het drietal nog steeds buitengewoon populair door hun opwindende liveshows en de combinatie van zoete vocalen en militante teksten.
 

 
Ijahman Levi (Jamaica)
De door de legendarische Joe Higgs ontdekte IJahman Levi maakte in 1963 voor producer Duke Reid zijn eerste single. Sindsdien brengt deze gelovige en spirituele zanger zo’n beetje ieder jaar een nieuw album uit.
 
 
DJ:

 
Black Star Sound (Nederland)
Black Star Sound is een roots reggae DJ-crew uit Amsterdam. Selector Den-Den houdt van vinyl en heeft een enorme platencollectie, met name 7”-singles. Op het podium wordt Den-Den vaak bijgestaan door MC's en talentvolle zangers. Naast Jamaicaanse riddims draait Black Star Sound ook eigen producties.