- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Tribute to Bob Marley in Eindhoven
zaterdag 10 mei 2014 vanaf 19.30 in De Effenaar (Eindhoven)
Entree: Ä13,50

Tribute to Bob Marley: CONSCIOUS PARTY door ROOTSRIDERS!

In 2014 is het 35 jaar geleden dat Survival, misschien wel Bob Marley's meest 'bewuste' plaat uit z'n carriere, werd uitgebracht. Op het album met masterpieces als So Much Trouble In The World, One Drop en Zimbabwe toont Marley zich op z'n strijdbaarst.

2014 is ook het jaar dat de verzamelaar Legend 30 jaar geleden werd uitgebracht, 3 jaar na zijn dood. Het is verreweg Marley's bekendste plaat geworden en met ruim 30 miljoen verkochte exemplaren en tevens het meest tastbare bewijs van zijn status als superster.

Met Conscious Party eren Rootsriders zowel Marley's strijdbare en voor sommigen minder toegankelijke kant als ook de goed in het gehoor liggende klassiekers waarmee hij toch vooral bij het grote publiek bekend is geworden. Maar net als de 40 jaar Catch A Fire tour in 2013 creŽert de band een evenwicht tussen songs die - zeker nu Legend 30 jaar geleden is verschenen - niet mogen ontbreken en minder bekend werk dat zelden tot nooit door Marley zelf is uitgevoerd.

Voor en na de show roots reggae door DEN-DEN (BLACK STAR SOUND)!

Line up

DJ:

 
Black Star Sound (Nederland)
Black Star Sound is een roots reggae DJ-crew uit Amsterdam. Selector Den-Den houdt van vinyl en heeft een enorme platencollectie, met name 7Ē-singles. Op het podium wordt Den-Den vaak bijgestaan door MC's en talentvolle zangers. Naast Jamaicaanse riddims draait Black Star Sound ook eigen producties.
 
 
Band:

 
Tribute2BobMarley
Tribute2BobMarley - de band rond Marley lookalike Philip Junior Tecla - herdenkt de King of Reggae door diens levensverhaal te vertellen en zijn muzikale erfenis te laten horen.