- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Benefietfeest Y-care
donderdag 8 september 2005 vanaf 20.30 in Ekko (Utrecht)

Ter ere van het 2-jarig bestaan organiseert Y-care de Benefietavond 'African Summerjam'. Deze avond is bedoeld voor iedereen die zin heeft in een zwoele muzikale zomeravond en daarmee een steentje wil bijdragen aan de projecten van Y-care voor straatkinderen in Kaapstad.

Black Star Foundation is ook van de partij! Black Star Soundsystem ft. DJ Den-Den komt draaien en de Ghanese reggaezanger Black Prophet zal een gezamenlijk optreden verzorgen met de Amsterdamse band DreddaYoutz.

DreddaYouthz is een groep jongeren waarvan de meesten zijn opgegroeid in de straten van Amsterdam Noord (Vogelbuurt). In hun teksten verwoorden zij veelal de problematiek van medebewoners en zichzelf, die leven in 'zwarte' wijken of in de onderste rangen van de samenleving. Zie DreddaYouthz voor meer informatie.

Verder staan op het programma:

  • Ivoryman (bekend van Crossfader/Reggae Bomb!)
  • DJ Izm (bekend van SjuJazz-podium, Utrecht)
  • Zjelva (Eighties verantwoord)
  • Illvester (Boemklatsch!)
  • Atilla de Hun

Zie Y-care voor meer informatie.

Line up

Speciale gast:

 
Black Prophet (Ghana)
Black Prophet uit Ghana (West Afrika) is een veelzijdig talent. Hij is voor het eerst naar Nederland gekomen op uitnodiging van Black Star Foundation (2003) en heeft inmiddels jaren in Europa gewerkt met zijn eigen band Thunder Strike. En nu is hij terug met een nieuw album!
 
 
DJ:

 
Black Star Sound (Nederland)
Black Star Sound is een roots reggae DJ-crew uit Amsterdam. Selector Den-Den houdt van vinyl en heeft een enorme platencollectie, met name 7-singles. Op het podium wordt Den-Den vaak bijgestaan door MC's en talentvolle zangers. Naast Jamaicaanse riddims draait Black Star Sound ook eigen producties.