- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Reggae on the Beach II
zaterdag 27 augustus 2005 van 14.00 tot 03.00 in Blijburg (Amsterdam)

Voor de tweede keer deze zomer organiseren Black Star Foundation en El Bongo samen dit zonnige reggaefeest op het strand van Blijburg (en deze keer wordt het wel mooi weer!!)

Bij een zonnig dagje strand hoort lekkere relaxte reggae. Overdag staan er dan ook al diverse dj`s en acts op het programma: DJ Den-Den (Black Star Sound) en DubTuan & Ital Youth (Covenant Soundsystem). Daarnaast zijn er Afrikaanse djembee workshops, live optredens van Bantaba Percussion Group (Senegal) en een Afrikaanse markt. `s Avonds zal de reggaeband `Out of Many` een opzwepende mix van reggae, dub en ska ten gehore brengen en zal de talentvolle reggaezanger Black Prophet (Ghana) samen met Brother Marcus de tent op z`n kop zetten....

Vanaf 22.00 uur moet er 5 euro entree betaald worden. De helft van de opbrengsten van Reggae on the Beach gaan naar Black Star Foundation, die al haar inkomsten gebruikt om Afrikaanse artiesten te promoten en te ondersteunen.

Line up

Speciale gast:

 
Black Prophet (Ghana)
Black Prophet uit Ghana (West Afrika) is een veelzijdig talent. Hij is voor het eerst naar Nederland gekomen op uitnodiging van Black Star Foundation (2003) en heeft inmiddels jaren in Europa gewerkt met zijn eigen band Thunder Strike. En nu is hij terug met een nieuw album!
 
 
Backingband:

 
Higher Ground (Nederland)
Higher Ground uit Deventer en omgeving bezorgt het publiek 'sweet reggae music'. Van 80-ties dancehall classics en roots reggae tot moderne ragga beats.
 
 
Uitvoerende artiest:

 
Bredda Marcus (Nederland)
Winnaar van de Dutch Reggae Award 2006. Bredda Marcus is jarenlang drijvende kracht en zanger geweest van The Irie Connection. Sinds 2006 is Marcus ook regelmatig te horen bij Black Star Sound, als hij DJ Den-Den bijstaat aan de microfoon.
 
 
DJ's:

 
Black Star Sound (Nederland)
Black Star Sound is een roots reggae DJ-crew uit Amsterdam. Selector Den-Den houdt van vinyl en heeft een enorme platencollectie, met name 7”-singles. Op het podium wordt Den-Den vaak bijgestaan door MC's en talentvolle zangers. Naast Jamaicaanse riddims draait Black Star Sound ook eigen producties.
 

 
Covenant Soundsystem (Nederland)
Sound of Coventant draait vette dub die nog het beste te vergelijken is met het werk van dubgrootmeester Mad Professor. Initiatiefnemers zijn Stijn en Tuan, geassisteerd door El Bongo op percussie.
 
 
Bands:

 
Bantaba Percussion Group (Senegal)
Bantaba Percussion Group is een onderdeel van het Bantaba Showballet, dat is opgericht in 1996 en bestaat uit zo'n 30 talentvolle jonge Afrikanen. De artiesten bespelen traditionele Afrikaanse instrumenten als djembé en doun-doun. De show zit vol energie en verrassingen!
 

 
Strawl & Out of Many (Nederland)
Out of Many is winnaar van de Music Awards Gelderland 2004 en speelt een opzwepende mix van reggae, dub en ska. Met de charismatische zanger Strawl, een hechte ritmesectie, een driemans blazerssectie en een live-dubmixer spat de energie van het podium af.