- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Reggae on the Beach I
zaterdag 2 juli 2005 van 14.00 tot 03.00 in Blijburg (Amsterdam)
Entree: €5

Black Star Foundation en El Bongo organiseren samen dit zonnige reggaefeest op het strand van Blijburg (IJburg, Amsterdam). Veel ska en reggae met verschillende DJ's, live muziek en dit alles overgoten met een Afrikaans sausje.

Het festival begint om 14.00 uur met een Afrikaanse markt, diverse watersport activiteiten (verzorgd door the Old Man), Den-Den (Black Star), Dub-Tuan en Ital Youth (Covenant Soundsystem) achter de draaitafels en maar liefst twee ska-bands!

Om 19.00 uur komt Mensergerjen!et de blije strandsferen opleuken met hun pret Ska en om 22.00 uur komt Ollie Q. & the Deep Six (Ska/Jazz) live on stage! Daarna kun je nog doordansen en genieten van de verschillende DJ’s en (Afrikaanse) zang tot 03:00 uur.

Vanaf 22.00 uur moet er 5 euro entree betaald worden. Een gedeelte van de opbrengsten van Reggae on the Beach gaan naar Black Star Foundation. Black Star Foundation gebruikt al haar inkomsten om Afrikaanse artiesten te promoten en ondersteunen.

Dit feest wordt gesponsord door The Old Man. Voor route informatie, check de website van Blijburg.

Line up

DJ's:

 
Black Star Sound (Nederland)
Black Star Sound is een roots reggae DJ-crew uit Amsterdam. Selector Den-Den houdt van vinyl en heeft een enorme platencollectie, met name 7”-singles. Op het podium wordt Den-Den vaak bijgestaan door MC's en talentvolle zangers. Naast Jamaicaanse riddims draait Black Star Sound ook eigen producties.
 

 
Covenant Soundsystem (Nederland)
Sound of Coventant draait vette dub die nog het beste te vergelijken is met het werk van dubgrootmeester Mad Professor. Initiatiefnemers zijn Stijn en Tuan, geassisteerd door El Bongo op percussie.
 
 
Band:

 
Ollie Q. & The Deep Six (Nederland)
Vijf van de zes bandleden van Ollie Q. & The Deep Six vonden elkaar in hun vorige band, de Rotterdam Ska Jazz Foundation, waarmee ze niet alleen in hun eigen land podia en festivals onveilig maakten, maar ook in de rest van Europa (Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Zwitserland, België, etc).