- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Bazart Bashment Hiphop Special
zaterdag 19 november 2005 van 23.00 tot 05.00 in Bazart (Den Haag)
Entree: €5 (in voorverkoop: €5)

Bazart Bashment is een samensmelting van diverse muzieksoorten met reggae en dancehall als uitgangspunt. In tegenstelling tot ‘battles’ of ‘clashes’ (vooral bekend in de hiphop- en dancehall scene) is de Bashment een avond waar verschillende muziekstijlen elkaar ontmoeten. Dit keer is het tijd voor hip hop en reggae!

Live on stage dit keer een groot aantal artiesten uit Den Haag! Allereerst de twee Haagse rapgroepen Black Madonna en de Groen Gele Click. Speciale gast op deze Bashment is DJ Irie (turntablisme kampioen 2005!). Natuurlijk zijn Den-Den, Kaya en VJ Prins W ook weer van de partij. De avond wordt gehost door Bleek.

  • 23:00 - 23:30h: DJ Kaya (REGGAE)
  • 23:30 - 00:00h: DJ Den-Den (REGGAE)
  • 00:00 - 00:30h: DJ Irie (HIP HOP)
  • 00:30 - 00:50H: Show 'Black Madonna' (HIP HOP)
  • 00:50 - 01:10h: DJ Den-Den (DANCEHALL)
  • 01:10 - 01:30H: Show 'Groen Gele Click' (HIP HOP)
  • 01:30 - 02:00h: DJ Irie (HIP HOP)
  • 02:00 - 02:15h: Show DJ Irie (Turntablism!)
  • 02:15 - 02:45h: DJ Kaya (REGGAE)
  • 02:45 - einde : DJ Den-Den/Kaya/Irie

Adres: Club Bazart, Loosduinsekade 725, 2571 CZ Den Haag (070-3239652). Bereikbaar van CS met tram 2 of nachbus 3.

Line up

Speciale gasten:

 
Groen Gele Click (Den Haag)
De Groen Gele Click is een Haagse formatie van slechts 1 jaar jong, die snel is uitgegroeid tot een bekende groep in het onderground circuit van heel Nederland. Mede dankzij de veel ervaren MC's die in de groep zitten zoals: O.Joe, Sores, Special O, Lepricon etc.
 

 
DJ Irie (Nederland)
DJ irie is de beroemdste battle DJ in Holland! Dit jaar heeft hij de tweede prijs gewonnen bij zowel ITF Benelux en Turntablized. Verder is hij al vier jaar achter elkaar Nederlands DMC kampioen. Komt tot zien, hij bespeelt de turntable als geen ander!
 

 
Black Madonna (Den Haag)
De Black Madonna bestaat uit jongens van verschillende etnische en culturele achtergronden, die allen in Den Haag woonden en opgroeiden. Het grootste deel van de originele leden waren bewoners van het gebouw de Zwarte Madonna in het centrum van Den Haag.
 
 
DJ's:

 
Black Star Sound (Nederland)
Black Star Sound is een roots reggae DJ-crew uit Amsterdam. Selector Den-Den houdt van vinyl en heeft een enorme platencollectie, met name 7”-singles. Op het podium wordt Den-Den vaak bijgestaan door MC's en talentvolle zangers. Naast Jamaicaanse riddims draait Black Star Sound ook eigen producties.
 

 
DJ Kaya (Den Haag)
Kaya (voorheen Wendy) heeft samen met Den-Den al redelijke naam opgebouwd in de Haagse underground scène. Zij draaiden o.a. in Cremers, Het Paard, Jetlag, Club Fly, Plein Open en Gabors en natuurlijk om de maand in Bazart Bashment.
 
 
Host:

 
Bleek (Den Haag)
Sinds 2001 is hij niet meer weg te denken uit de hiphopscéne van de hofstad: Bleekwonder is een Haagse rapper die vooral bekendheid verwierf door zijn bijdrage aan de Haagse Supreme Court CD (2001). De laatste jaren is hij steeds vaker op het podium te zien om het publiek te hypen én hype te houden!
 
 
Mede mogelijk gemaakt door:

 
Gemeente Den Haag
Black Star Foundation en Club Bazart hebben samen een projectplan geschreven voor een reeks van drie Bazart Bashments voor jongeren in Den Haag. De afdeling Cultuur heeft een bedrag toegekend om de Bashment een nieuwe impuls te geven.
 

 
Popunie
Ook de Popunie geeft de organisatie van Bazart Bashment de kans om deze cross-over avonden een nieuw impuls te geven en verder vorm te geven.
 
 
VJ:

 
VJ Prins W (Den Haag)
VJ Prins W behoort tot de vaste crew van Bazart Bashment. Naast VJ-en heeft hij een hip hop achtergrond. In 1993 ging Prins W samenwerken met MC Remon en DJ Irie en samen starten ze de hiphop formatie '8mm' op. Sinds 2000 werkt Prins W aan verschillende solo en groepsprojecten.