- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Future Reggae Ruigoord Festival 2010
2 - 4 juli 2010 in Ruigoord (Amsterdam)
Entree: €45 (in voorverkoop: €40)

Black Star Foundation verzorgt samen met Ruigoord de programmering van het Future Reggae Ruigoord Festival 2010!

Dit jaar een geweldige line-up met Internationale artiesten zoals Mad Professor, Don Carlos en Winston Francis, maar ook veel goede Nederlandse reggae bands en DJ's.

VRIJDAG
Live on stage (schuur):
20.00 uur: dProcessor (NL)
21.30 uur: Braintheft (Dts)
23.00 uur: Mad Professor (UK)
Open vanaf 19.00 uur. Afterparty vanaf 01.00 uur.
DJ's: Dutch Dub Dokters en DJ Zjelva.

ZATERDAG
Live on stage (buitenpodium):
14.00 uur: Tallawah (NL)
16.00 uur: Rootical Transformation (NL)
18.00 uur: House of Lalibela (NL)
20.00 uur: Splendid (NL)
22.00 uur: Don Carlos & Dub Vision band (Jam)
Open vanaf 13.00 uur.
DJ's overdag: Back a Wall Sound, DJ Lama en D.Jah T.
Afterparty (schuur+kerk) vanaf 23.30 uur.
DJ's afterparty (schuur): Black Star Sound en Keytown Sound.
DJ's afterparty (kerk): Dutch Dub Dokters: Sound operating show.

ZONDAG
Live on stage (buitenpodium):
14.00 uur: Kammy (NL)
16.00 uur: Rebel Jam (NL)
18.00 uur: Orange Grove (NL)
20.00 uur: Winston Francis (Jam/UK) & The High Notes
Open vanaf 13.00 uur.
DJ's overdag: Back a Wall Sound, DJ Lama en Big John (Riddim on the Wire).
Afterparty (kerk) vanaf 21.30 uur.
DJ's afterparty: Black Star Sound en Keytown Sound.

Adres: Ruigoord
Ruigoord 76 - 1047 HH - Amsterdam
(Check voor 'Accraweg' op je TomTom!)

Passe-partout voor het hele festival kost €45 aan de poort, in de voorverkoop €40. Dagkaarten (alleen aan de poort) kosten €25 per persoon. Gratis toegang voor kinderen tot 14 jaar onder begeleiding en op vertoon van legitimatie.

Voor meer info, check persbericht.

Line up

Uitvoerende artiesten:

 
Mad Professor (Jamaica/Engeland)
Mad Professor wordt beschouwd als een van de belangrijkste dub producers. Naast zijn talloze eigen platen droeg Mad Professor ook bij aan platen van o.a. Massive Attack, Lee 'Scratch' Perry, Sly & Robbie, The Orb en Sade. Ook leverde hij remixes voor bijvoorbeeld de Beastie Boys, Jamiroquai, Depeche Mode en Rancid.
 

 
Don Carlos (Jamaica)
Don Carlos, geboren als Euvin Spencer, is een legendarische Reggae artiest. Hij begon zijn zangcarriere in 1973 als een van de oorspronkelijke bandleden van Black Uhuru. In de jaren 80 bereikte Don Carlos solo carrière een hoogtepunt.
 

 
Winston Francis (Jamaica/Engeland)
Ska legende Winston Francis is geboren in Kingston, Jamaica, maar woont tegenwoordig in Londen. Hij werkte o.a. samen met artiesten als Boris Gardiner, Dennis Brown, Bob Marley, Linton Kwesi Johnson en Bob Andy en doet tegenwoordig optredens met de Nederlandse Rude Rich & The High Notes!
 
 
DJ's:

 
Black Star Sound (Nederland)
Black Star Sound is een roots reggae DJ-crew uit Amsterdam. Selector Den-Den houdt van vinyl en heeft een enorme platencollectie, met name 7”-singles. Op het podium wordt Den-Den vaak bijgestaan door MC's en talentvolle zangers. Naast Jamaicaanse riddims draait Black Star Sound ook eigen producties.
 

 
Keytown Sound (Leiden)
De Leidse Keytown Sound bestaat uit selectors Martial Ard, Senior en D-Leon met Papa Aya als singjay. Ze draaien recht door zee Roots Reggae en Dancehall, van toen tot en met nu.
 

 
Dutch Dub Doctors (Nederland)
De Dutch Dub Doctors draaien op regelmatig op o.a. Future Reggae Ruigoord Festival met hun 'Sound Operating Show' met een mix van reggae, dubstep en drum & bass.
 
 
Bands:

 
dProcessor (Nederland)
Wat is dProcessor? Het zit een beetje tussen een band en een dj in. Live on stage gebruiken de bandleden, naast echte instrumenten, ook samples van hun studio opnamen. Een VJ laat het publiek zien wat er allemaal gebeurt door middel van stop motion film en videoclips.
 

 
Braintheft (Duitsland)
Braintheft is opgericht in december 2008 in Berlijn. De bandleden mixen dub met andere muziekstijlen die hun hebben beinvloed, zoals trip-hop en dubstep.
 

 
Tallawah (Nederland)
Van roots tot dub, van rocksteady tot ska, Tallawah speelt veel eigen rebel songs en enkele covers. Liefde voor roots reggae met een moderne twist, overgoten met een onmiskenbaar eigen Tallawah sound.
 

 
Rootical Transformation (Suriname/Nederland)
Rootical Transformation is een Nederlandse reggae band. Hun stijl is diepe roots rock reggae en hun teksten gaan over transformatie van bewustzijn en onvoorwaardelijke liefde. De band bestaat uit J.R., Iyah, Ras Tula en zanger Billyman.
 

 
The House of Lalibela (Nederland)
Noord-Hollandse reggaeband die o.a een project hebben gedaan met zanger Fullanni. Vorig jaar stond de band al op Future Reggae Ruigoord Festival (2009) en dit jaar zijn zij weer van de partij!
 

 
Splendid (Nederland)
Splendid brengt een nieuwe definitie van reggae: Rocksteady Sunshine. Relaxte beats, zonnige blazers en kritische teksten zorgen voor een gegarandeerd zomers geluid. Steekwoorden: zon, zee, strand & vrijheid.
 

 
Kammy (Nederland)
Kammy is een band die een mix van verschillende muziekstijlen laat horen. De wereld van Funk, Pop, Ska, Reggae, Soul & Jazz is hun bron voor inspiratie.
 

 
Rebel Jam (Nederland)
Rebel Jam is een roots reggae band onder leiding van de charismatische bandleider, gitarist en leadzanger Robby Pinas. De band staat garant voor een energieke en afwisselende show.
 

 
Orange Grove (Antillen/Nederland)
Hun muziek is een mengeling van reggae, ska, rap en rock. Dit gecombineerd met de rauwe stem van leadsinger Michael Maidwell maakt Orange Grove een reggae-band met een scherp randje.
 
 
 
Kaartverkoop:
Ticketscript
, Buy your tickets online,
http://www.ruigoord.nl/tickets/
 
Coffeeshop Loft
Jan v Galenstraat 285, 1056 CA Amsterdam, +31 - 20 - 612 69 53
http://www.coffeeshoploft.nl
 
De Supermarkt
Frederik Hendrikstraat 69, 1052 HL Amsterdam, +31 - 20 - 486 24 97
http://www.coffeeshopdesupermarkt.nl
 
Siberie
Brouwersgracht 11, 1015 GA Amsterdam, +31 - 20 - 623 59 09
http://www.coffeeshopsiberie.nl