- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Bazart Bashment Reggaeton vs. African Reggae
zaterdag 17 september 2005 van 23.00 tot 05.00 in Bazart (Den Haag)
Entree: €5 (in voorverkoop: €5)

Bazart Bashment is een samensmelting van diverse muzieksoorten met reggae en dancehall als uitgangspunt. In tegenstelling tot ‘battles’ of ‘clashes’ (vooral bekend in de hiphop- en dancehall scene) is de Bashment een avond waar verschillende muziekstijlen elkaar ontmoeten. Deze keer de beurt aan Reggaeton en Afrikaanse Reggae!

Deze eerste Bashment van het nieuwe seizoen heeft enkele speciale gasten: Reggaeton DJ Eduardo, bekend van 'Que Pasa' in de Melkweg (Amsterdam) en live on stage Black Prophet (Ghana) met de band Higher Ground. Natuurlijk zijn Den-Den, Kaya, Mr. Jam en VJ Prins W er ook weer.

Line up

Speciale gast:

 
Black Prophet (Ghana)
Black Prophet uit Ghana (West Afrika) is een veelzijdig talent. Hij is voor het eerst naar Nederland gekomen op uitnodiging van Black Star Foundation (2003) en heeft inmiddels jaren in Europa gewerkt met zijn eigen band Thunder Strike. En nu is hij terug met een nieuw album!
 
 
Backingband:

 
Higher Ground (Nederland)
Higher Ground uit Deventer en omgeving bezorgt het publiek 'sweet reggae music'. Van 80-ties dancehall classics en roots reggae tot moderne ragga beats.
 
 
DJ's:

 
Black Star Sound (Nederland)
Black Star Sound is een roots reggae DJ-crew uit Amsterdam. Selector Den-Den houdt van vinyl en heeft een enorme platencollectie, met name 7”-singles. Op het podium wordt Den-Den vaak bijgestaan door MC's en talentvolle zangers. Naast Jamaicaanse riddims draait Black Star Sound ook eigen producties.
 

 
DJ Eduardo (Nederland)
DJ Eduardo is bekend als resident DJ van ¿Que Pasa? in de Melkweg. Als eerste DJ duo brachten hij en zijn muzikale partner Rodrigo de Patchanka-sound naar Nederland.
 

 
DJ Kaya (Den Haag)
Kaya (voorheen Wendy) heeft samen met Den-Den al redelijke naam opgebouwd in de Haagse underground scène. Zij draaiden o.a. in Cremers, Het Paard, Jetlag, Club Fly, Plein Open en Gabors en natuurlijk om de maand in Bazart Bashment.
 
 
VJ:

 
VJ Prins W (Den Haag)
VJ Prins W behoort tot de vaste crew van Bazart Bashment. Naast VJ-en heeft hij een hip hop achtergrond. In 1993 ging Prins W samenwerken met MC Remon en DJ Irie en samen starten ze de hiphop formatie '8mm' op. Sinds 2000 werkt Prins W aan verschillende solo en groepsprojecten.