- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Democratie in Ghana
zondag 7 december 2008 vanaf 20.30 in De Balie (Amsterdam)
Entree: €8

In 1957 werd Ghana als eerste land in Afrika onafhankelijk van haar Engelse kolonisator. Nu, vier coups en evenzoveel militaire regimes later, staat Ghana aan de vooravond van de vijfde achtereenvolgende democratische presidentsverkiezing. Daarmee behoort Ghana volgens onderzoekers tot de zeer selecte groep Afrikaanse landen waarvan het merendeel van de volwassen bewoners zegt te leven in een volwaardige democratie.

Op de avond van de presidentsverkiezingen, 7 december, neemt De Balie Ghana’s democratie onder de loep. Hoe breekbaar is haar status van gidsland? Was Kenia dat ook niet? En in hoeverre vormt de nog altijd aanwezige armoede een bedreiging voor de democratie?

Een avondje Ghanese democratie, met:

  • Een lezing over democratisering in Afrika door Ineke van Kessel (Afrika Studie-centrum Leiden)
  • Live-verbinding met de Coalition of Domestic Observers (CODEO) in Ghana
  • Life muziek van de Hiplife-band Friction
  • Het laatste nieuws van onze correspondent in Ghana
  • Videoverslag van Ghana-Day 2008
  • Vertegenwoordigers van verschillende Ghanese politieke partijen

Adres:
De Balie
Kleine Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam

Reserveren:
De Balie 020-5535100 (openingstijden kassa: op werkdagen van 17.00 uur t/m 21.00 uur. Kaarten zijn tot een dag van te voren ook te koop en te reserveren via de website van de Balie.
Prijs: €8 / €6 met korting.

Line up

Uitvoerende artiest:

 
Friction (Ghana)
Deze getalenteerde artiest uit Ghana woont sinds 2006 in Nederland. Hij beschrijft zijn stijl als ghetto blues, een mix van hiphop, soul, hiplife, blues en reggae. Sinds 2006 is Friction student op de Fontys Rockacademie in Tilburg. Hij treedt op met zijn eigen band.