- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


 
Delidel Touch
Delidel Touch is een Rotterdamse reggae band met het typische rockgeluid van de havenstad, gekruid met Kaapverdische ingrediŽnten (zoals Morna, Coladera, Tabanca en Funana). De groep werd 25 jaar geleden opgericht door de 3 neven/boezemvrienden Manecas Delgado, Jorge Manuel Lizardo en Arlindo Delgado.
 
Biografie
In de jaren í90 stond Delidel Touch als huisband van de Rotterdamse poptempel Nighttown in het voorprogramma van vele Jamaicaanse grootheden, zoals The Wailers, Lee Perry en diverse kinderen van Bob Marley.

De band lag jaren stil door het overlijden van Arlindo, de drummer van de band (2004). Eerder dit jaar (2018) brengt zanger Jorge de band weer bij elkaar. Met optredens op o.a. het Rotterdam Reggae Festival is Delidel Touch officieel terug van weggeweest! De release van hun langverwachte debuut album staat gepland voor 2019. Hierop staan, naast eerder uitgebrachte singles van de band, ook oude nummers met o.a. Arlindo, die nooit uitgekomen zijn, en nieuwe nummers met diverse gastmuzikanten die aan het album willen meewerken.

Delidel Touch bestaat uit oude en nieuwe bandleden, ze komen uit Kaap VerdiŽ, Suriname, Aruba, Curacao, Marokko en Nederland. Delidel Touch is eigenlijk meer dan een band, het is een collectief van muzikanten, familie en vrienden, die allemaal achter de band staan. Wie Jorge kent, kent ook zijn 11 maanden jongere broertje Anibal. Hij is al jaren verbonden en werkzaam als producer, tourmanager en audiospecialist van Delidel Touch.

Website delidel Touch

Foto gallerij: 1 foto

Wilt u meer informatie over Delidel Touch of wilt u Delidel Touch boeken, stuur dan een e-mail naar Black Star Foundation.