- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


 
Jahbar I
Als zoon van één van Jamaica's meest gerespecteerde muzikanten, was het logisch dat Jahbar I zijn vaders pad zou volgen. De jonge artiest is net 21 en heeft al diverse tracks opgenomen met zowel Jamaicaanse als Europese producers.
 
Biografie
Jahbar I's liefde voor muziek ontstond al op vroege leeftijd. Al kijkend naar zijn vader George 'Dusty' Miller, drummer en oprichter van de legendarische Firehouse Crew, begon Jahbar I zelf ook drums en percussie te spelen.

Dusty Miller, die ook producer is, heeft de weg gebaand voor Jahbar I. Als peuter maakte Jahbar I veel optredens van dichtbij mee en stond al op het podium met o.a. Luciano, die de Firehouse Crew als vaste band had, dansend en 'holding a vibe'. Jahbar I vergezelde zijn vader naar studio sessies en werd een deel van de 'Firehouse familie'. Op 10-jarige leeftijd begon hij al drums te spelen op opnames voor spraakmakende artistes zoals Gentleman, Sizzla en acts uit Japan.

Toen hij nog op de middelbare school zat, was Jahbar I lid van de band Knock Out Crew. Na de dood van een goede vriend schreef hij een eerbetoon (Tribute to Kimali); dit verlies en verdriet droeg bij aan zijn 'consciousness', die sindsdien terug te horen is in zijn muziek.

Eind 2012 bracht Jahbar I zijn eerste nummers uit: I Just Be Me op de Re-Birth riddim en The Chant (I Fawud) op de Ansa Di Question riddim. Tot op heden heeft hij samenwerkingen gedaan met zanger Kaya (Kaapverdië), zangeres Leah Rosier (Holland) en de Afrikaanse artiest Ras Haitrm (Mozambique).

In januari 2015 maakte Jahbar I zijn grote debuut op Rebel Salute Festival. Hoewel hij talloze artiesten kent en heeft ontmoet, vindt Jahbar I het moeilijk om een artiest te noemen die het meeste invloed op hem heeft gehad. "Ik ben een fan van vele artiesten dus dat zou een eindeloze lijst worden. Muzikaal gezien wil ik de beste versie van mezelf worden.”

In 2019 komt Jahbar I touren in Europa samen met Everton Blender en Junior Kelly!

Foto gallerij: 3 foto's

Wilt u meer informatie over Jahbar I of wilt u Jahbar I boeken, stuur dan een e-mail naar Black Star Foundation.