- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


 
Tjerk & Liquid Sunshine (Nederland)
Tjerk & Liquid Sunshine spelen zomerse muziek: reggae met af en toe een jazzy, ska of folk-achtig singer-songwriter uitstapje. In 2012 deed Tjerk mee aan X-Factor. Tjerk en zijn relatief nieuwe band Liquid Sunshine stonden o.a. al op Zwarte Cross Festival 2015.
 
Biografie
Gitarist/zanger Tjerk Schoonheim is sinds 1994 actief in de muziekwereld en heeft sindsdien verschillende muziekpaden bewandeld. Hij speelde in diverse bandjes en maakte in 2001 een crossover tussen afro-cuban / rap / reggae met de band Youngblood. Datzelfde jaar won hij de Grote Prijs van Zuid Holland en werd in de finales van regio West verslagen door Ali B.

Van 2002 tot 2004 werkte Tjerk samen met de Duitse dance producer Mark ‘Oh, met wie hij verschillende malen de top 10 van de Duitse charts behaalde. Hij trad op in o.a. Oostenrijk, Duitsland en Ibiza. 

Tjerk speelde van 2003 tot 2008 in de Marokkaanse band Kasba, van 2006 tot 2011 in de reggae band Tribute 2 Bob Marley en ging met beide bands regelmatig op tour in het buitenland. Hierdoor kwam Tjerk in contact met de meest uiteenlopende muzikanten en ontwikkelde hij zich verder als zanger/gitarist.

In 2010 werkte Tjerk samen met Kayaman aan zijn solo album Tulpenmanie en hij had in 2011 een bescheiden zomerse radiohit die pas in het najaar werd opgepikt door radio 538 (Edwin Evers). Tjerk besloot mee te doen aan de X-Factor in 2012, behaalde de eerste drie eliminatierondes, maar bleef steken in de eliminatieronde vlak voor de liveshows.

Sinds 2015 betreedt Tjerk het podium met zijn band Liquid Sunshine, zij stonden o.a. op Zwarte Cross Festival. Laat je betoveren door de warme vibes van Tjerk & Liquid Sunshine, surf mee op de geluidsgolven en laat de stroming het werk doen.

Foto gallerij: 2 foto's

Wilt u meer informatie over Tjerk & Liquid Sunshine of wilt u Tjerk & Liquid Sunshine boeken, stuur dan een e-mail naar Black Star Foundation.

 
Oude evenementen
  •  
  • Live muziek in Roosendaal  
    Burgers & Beers (Roosendaal)  
    2 juli 2016